Crezi că ne putem juca numai pe hârtie cu numerele? Nici vorbă! În weekendul acesta ducem matematica în natură. Împreună cu prietenii noștri – o veveriță care își pregătește noua locuință, câteva păsărele plimbărețe, niște omiduțe care se vor transforma în fluturi superbi și un cățel poznaș care e nerăbdător să își recupereze osul preferat de ros – ne vom distra de minune! Să pornim așadar într-o nouă aventură!

 

VIZUINA VEVERIȚEI

Nutty, veverița, are nevoie de zece frunze pentru a-și construi vizuina, dar nu poate folosi decât frunze cu numere care sunt multipli de nouă. Încercuiește frunzele pe care le poate folosi. Vor fi destule pentru a-și construi vizuina? Subliniază răspunsul corect.

DESCARCĂ

PE FIRELE TELEFONICE

Acest stol de păsări s-a așezat pe firele telefonice. La ora 8:00, unele dintre ele vor zbura, dar șase păsări se vor alătura stolului. La 8:15, zece păsări vor zbura și alte cinci vor veni. Până la ora 8:30 vor fi 26 de păsări așezate pe firele telefonice. Câte păsări au zburat la ora 8:00?

DESCARCĂ

OMIZI ȘI FLUTURAȘI

La începutul lunii erau 180 de omizi. 70 dintre acestea erau dungate, 60 erau pătate și 50 erau păroase. La sfârșitul lunii, 21 dintre omizile dungate, 15 dintre cele pătate și 16 omizi păroase s-au transformat în fluturași. Ce procent din fiecare tip de omidă s-a transformat în fluturași?

DESCARCĂ

LABIRINTUL CĂȚELULUI

Ajută cățelul să ajungă la os, adunând numerele pe lângă care trece. Scrie rezultatul în partea de jos a paginii.

DESCARCĂ

MULTE ALTE JOCURI ȘI ACTIVITĂȚI CAPTIVANTE VEI GĂSI ÎN VOLUMUL:

DESCARCĂ

JOCURI DE MEMORIE

PESTE 50 DE CODURI SECRETE

RĂSFOIESTE RĂSFOIESTE

Lasă-ne un comentariu dacă ți-au plăcut activitățile acestei săptămâni. 
Sperăm că te-ai bucurat și de cele pe care ți le-am oferit săptămânile trecute.

Așteptăm comentarii și păreri și, dacă ai și alte sugestii, acestea sunt toate bine-venite.