ȘTIINȚA LA ÎNDEMÂNA NOASTRĂ

 

Ce ziceți de niște experimente științifice interesante, pe care copiii să le facă împreună cu părinții, acasă, într-o zi liniștită de vacanță? „Echipamentul” de care veți avea nevoie vă va fi la îndemână sau, în orice caz, ușor de procurat. Citiți cu atenție instrucțiunile și porniți la lucru!

 

MONEDA CARE DISPARE

În experimentul acesta vei reuși să faci nişte bani să dispară cu adevărat. Nu te îngrijora, vei putea apoi să îi faci să reapară! Totul ţine de felul în care cade lumina. Încearcă acest truc în faţa celorlalți membri ai familiei sau a unor prieteni.

DESCARCĂ

SAREA ȘI PIPERUL... DUȘMANI SAU PRIETENI?

Imaginează-ţi că ai vărsat din greşeală nişte piper într-o solniţă pe jumătate plină. Acum sarea şi piperul s-au amestecat, iar sarcina ta este să scoţi piperul din sare. Imposibil? Nu şi dacă ştii câte ceva despre particulele încărcate din care este făcută toată materia din jurul nostru.

DESCARCĂ

  

PĂCĂLEŞTE-ŢI OCHII ȘI... CREIERUL!

Ai visat vreodată să devii regizor de film? Sau să faci filme de desene animate? În acest experiment surprinzător vei îmbrăţişa câte puţin din fiecare meserie. Aici este vorba despre felul în care creierul tău percepe o anumită realitate şi felul în care se aşteaptă să o perceapă. OK: luminile… camera… acţiune!

 

DESCARCĂ

 

MULTE ALTE JOCURI ȘI INFORMAȚII INTERESANTE VEȚI GĂSI ÎN VOLUMELE:

EXPERIMENTE ȘTIINȚIFICE CARE TE LASĂ CU GURA CĂSCATĂ ENCICLOPEDIA PENTRU COPII ENCICLOPEDIA ȘTIINȚELOR PENTRU COPII
RĂSFOIEȘTE RĂSFOIEȘTE RĂSFOIEȘTE