Nu-i așa că v-a trecut măcar o dată prin minte să porniți și voi în aventura scrisului? Imaginația nu vă lipsește, iar ceea ce vedeți în jurul vostru vă servește adesea drept sursă de inspirație. Pentru început, puteți încerca să creați povești pornind de la o imagine sau de la o idee dată. Va fi cu atât mai amuzant dacă faceți asta împreună cu părinții. Mult succes!  

 

  1. FIECARE IMAGINE SPUNE O POVESTE

 

Creează o poveste despre imaginea din dreapta. Poți să te inspiri din întreaga scenă sau numai din ceea ce îți atrage atenția. Poți chiar să povestești despre ceva ce nu se vede în imagine.

 

DESCARCĂ

 

  1. ATERIZAREA EXTRATEREȘTRILOR

 

O farfurie zburătoare aterizează pe terenul de sport al unei școli și din ea coboară două mogâldețe gelatinoase. Desenează extratereștrii, așa cum ți-i imaginezi tu, în spațiul rămas liber pe pagina din dreapta. Poți inventa și o poveste despre ce s-a întâmplat în continuare.

 

DESCARCĂ

 

  1. MICII PIRAȚI

 

Cei doi mici pirați din banda desenată alăturată pleacă la vânătoare de comori. Avem câteva imagini, dar nu știm ce vorbesc personajele. Spune tu povestea, inventând dialogul pe care îl poartă cei doi mici pirați. Ce crezi că se întâmplă în continuare?

 

DESCARCĂ

 

  1. JOCUL POVEȘTILOR

 

În acest joc de imaginaţie, fiecare participant contribuie cu câte cinci cuvinte la inventarea unei povești.

 

 

DESCARCĂ

 

 

 

MULTE ALTE INFORMAȚII ȘI JOCURI INTERESANTE VEȚI GĂSI ÎN VOLUMELE:

 

CUM SĂ SCRII PROPRIA POVESTE CUM SĂ SCRII O CARTE DE AVENTURI 100 DE JOCURI DISTRACTIVE ȘI EDUCATIVE
RĂSFOIEȘTE RĂSFOIEȘTE RĂSFOIEȘTE

Lăsați-ne un comentariu dacă v-au plăcut activitățile acestei săptămâni.

Sperăm că v-ați bucurat și de cele pe care vi le-am oferit săptămânile trecute.

Așteptăm comentarii și păreri și, dacă aveți și alte sugestii, acestea sunt toate bine-venite.

 

Dacă dumneavoastră și copilului dumneavoastră v-au fost de folos, dacă v-ați relaxat și v-ați amuzat împreună, trimiteți mesajul mai departe!